De flesta föräldrar vet att bebisar måste vakna och äta med några timmars mellanrum de första levnadsveckorna. De förväntar sig sedan att sovperioderna blir längre och längre tills de äntligen kan ”sova hela natten”. Men i verkligheten går bebisar igenom svåra perioder eller sömnregression, även i SNOO.

Det fina är att SNOO har utformats för att hjälpa spädbarn att sova under dessa svåra perioder – SNOO-appen har flera inställningar som du kan anpassa för att ge ditt barn den tröst hen behöver.

Därför har nyfödda svårt för att sova

När ska en bebis kunna sova hela natten? Vid fyra månaders ålder? Sex månader? Det är faktiskt en kuggfråga. Svaret är aldrig! I själva verket sover bebisar aldrig hela natten (och det gör inte vuxna heller).

På natten växlar vi fram och tillbaka mellan lätt och djup sömn, med 2–4 sömniga uppvaknanden. Om allt är bra somnar vi om igen och kommer inte ens ihåg att vi vaknat till. Men om något är fel kan det hända att vi vaknar till ordentligt.

Din bebis går in i lätt sömn varje timme. Om något har förändrats sedan hon somnade (hon är täppt i näsan, är lite hungrig, har ont i tandköttet, hör ljud från tv:n eller gatan) kan hon vakna. För att inte tala om sömnregressionen relaterad till tillväxtperioder som ofta inträffar hos spädbarn!

En annan vanlig kamp är den fruktade sömnregressionen vid 3–4 månaders ålder. I den här åldern ÄLSKAR bebisar att prata, flirta och le tillsammans med mamma och pappa! När de vaknar kan de kalla på sina bästa vänner att komma och gosa eller bara umgås. Det är som om din lilla sociala fjäril säger: ”Hej, du med det långa håret. Kom tillbaka och lek!”

Det är därför familjerna får mest nytta när de använder SNOO i 6 månader... du vill inte avvänja för tidigt. SNOO kan hjälpa bebisar att snabbare återhämta sig från dessa upp- och nedgångar och återgå till djup sömn. Om din bebis inte väger över 11,5 kg är det verkligen ingen brådska att byta till spjälsäng.

Så här justerar du SNOO för att minska sömnproblem

Här är de goda nyheterna: Om din bebis sömn plötsligt försämras kan du använda SNOO-appen och prova de här tipsen för att få ditt barn tillbaka på rätt spår:

  • Mer mjölk: Om din bebis plötsligt är hungrigare på natten kan du erbjuda mer mjölk under dagen. Väck henne för att äta om hon sover längre än två timmar, växla bröst var femte till sjunde minut under matningen för att öka kalorierna och prova en drömmatning. (Om hon inte vill koncentrera sig på sina matningar på dagen kan du mata i ett rum utan distraktioner med ett starkt vitt brus i bakgrunden).

  • Bra lindning: Din bebis är starkare nu efter allt växande! Om hon vrider loss armarna ur banden kan du prova det här lindningstricket.

  • Mer vickande/hyschande: Bebisar som vaknar på grund av sömnregression behöver ofta ett par veckors vaggande/hyschande på en högre nivå. (Tänk på det som att köra runt med din bebis hela natten, men säkrare, enklare och mindre förorenande). Gå till inställningar > Val> Startnivå rörelse för att välja en högre baslinje.

  • Mer vickande/hyschande 2: Ett annat sätt att ge en mer lugnande känsla är att ”låsa” SNOO på den lila eller gröna nivån. Det här är bra för bebisar som behöver lite mer rörelse, men som inte gillar när sängen får för mycket fart. Likt din bils farthållare ger låsningen en mer stabil rörelsenivå hela natten. När SNOO körs på den rörelsenivå som du vill att den ska stanna på trycker du snabbt på låsikonen (Lock) under Play/Pause-knappen på SNOO:s instrumentpanel. Du kan se att ikonen låser sig själv vilket betyder att den är aktiverad! Obs! SNOO kommer inte att reagera på din bebis gråt när den är ”låst” på den valda nivån.

Bebisar som klarar sig bättre när SNOO är låst på en högre nivå (eller när baslinjen höjs) brukar behöva det ett tag. Efter två till fyra veckor kan du prova den lägre nivån igen för att se om ditt barns sömnmönster är tillbaka till det normala.

SNOO hjälper när din bebis går igenom de där sömnregressionerna

Tandsprickning, hunger och tillväxtperioder händer. Lyckligtvis kan SNOO:s anpassningsbara livmoderrytmer ofta vara som ett trollspö som förvandlar griniga bebisar till sömntutor.

Och en sista sak – vi älskar att hjälpa till! Så tveka inte att kontakta oss! Happiest Baby:s smarta och vänliga specialister kan svara på alla dina frågor.

Se liknande inlägg

Have questions about a Happiest Baby product? Our consultants would be happy to help! Submit your questions here.

Disclaimer: The information on our site is NOT medical advice for any specific person or condition. It is only meant as general information. If you have any medical questions and concerns about your child or yourself, please contact your health provider. Breastmilk is the best source of nutrition for babies. It is important that, in preparation for and during breastfeeding, mothers eat a healthy, balanced diet. Combined breast- and bottle-feeding in the first weeks of life may reduce the supply of a mother's breastmilk and reversing the decision not to breastfeed is difficult. If you do decide to use infant formula, you should follow instructions carefully.